ÚÑÖ ãÔÇÑßÉ æÇÍÏÉ
ÞÏíã 20 - 11 - 2019, 06:19 PM   ÑÞã ÇáãÔÇÑßÉ : ( 24669 )
Mary Naeem Female
† Admin Woman †

ÇáÕæÑÉ ÇáÑãÒíÉ Mary Naeem

ÇáãáÝ ÇáÔÎÕí
ÑÞÜÜã ÇáÚÖæíÜÜÜÉ : 9
ÊÜÇÑíÎ ÇáÊÓÌíÜá : May 2012
ÇáÚÜÜÜÜÜÜÜÜãÜÜÜÜÜÜÜÜÜÑ :
ÇáÜÜÜÜÜÏæáÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ : Egypt
ÇáãÔÇÑßÜÜÜÜÜÜÜÇÊ : 1,407,272

ÇáÃæÓãÉ æ ÌæÇÆÒ
 ÈíäÇÊ ÇáÇÊÕÇá ÈÇáÚÖæ
 ÇÎÑ ãæÇÖíÚ ÇáÚÖæ

Mary Naeem ãÊæÇÌÏ ÍÇáíÇð

ÇÝÊÑÇÖí ÑÏ: æÌÈÜÜÜÜÜÜÜÉ ÑæÍíÜÜÜÜÜ(†)ÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ íæãíÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ

Sfânta Parascheva – mijlocitoarea noastră

æÌÈÜÜÜÜÜÜÜÉ ÑæÍíÜÜÜÜÜ(†)ÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ íæãíÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ
Interviu cu

Arhim. Prokopios Pashalidis

Preot slujitor la biserica „Sf. Cuvioasă Parascheva”

Noua Kallikratia, Halkidiki, Grecia

Cuvioasa Parascheva, pentru locuitorii Kallikratiei, pentru cei care au adus icoana ei din vechea Kallikratia, reprezintă ocrotitoarea lor, sora lor, mama lor, mijlocitoarea lor către Mântuitorul nostru Iisus Hristos, către care alergau în orice dificultate din viaÅ£a lor. Acest lucru l-au transmis ÅŸi generaÅ£iilor mai noi ÅŸi, de aceea, avem destule tinere care au primit la botez numele de Parascheva. Ele serbează odată cu Cuvioasa numită ÅŸi „din Epivata”, precum ÅŸi „din Kallikratia”, iar nu în ziua pomenirii celeilalte Sfinte Paraschevi, cea Mare (26 iulie – n. tr.). Vedem cum încet, încet, datorită ignoranÅ£ei sau slăbirii intensităţii evlaviei faţă de ea, cultul ei a avut de suferit în rândul noilor generaÅ£ii. De aceea, ne-am fixat ca ÅŸi obiectiv să arătăm creÅŸtinilor că, mai întâi de toate, parohia este casa ei, iar ea este ocrotitoarea ÅŸi mijlocitoarea noastră către Domnul. Este o sfântă mare, face multe minuni ÅŸi trebuie ca întotdeauna să începem cu ea, ca cea care este cea mai apropiată mijlocitoare, ÅŸi abia mai apoi să alergăm la alÅ£i sfinÅ£i, pentru a le cere ajutorul. Este foarte mare. O ÅŸtim din multele minuni pe care le-a făcut mai ales cu oamenii din generaÅ£iile anterioare ÅŸi, îndrăznesc să spun, că ÅŸi ai generaÅ£iei de acum, dintre care unele sunt cunoscute, iar altele nu. Desigur, noi nu am făcut aici, în Kallikratia, o înregistrare a minunilor, dar aflăm despre ele prin viu grai. Eu, ca ÅŸi preot, ÅŸtiu că face foarte multe minuni ÅŸi multe dintre aceste îmi sunt cunoscute ÅŸi mie, personal.
Åžtiu că face nenumărate minuni ÅŸi la IaÅŸi, în România, unde este considerată ocrotitoare. M-am închinat ÅŸi eu la moaÅŸtele intacte ale Cuvioasei ÅŸi avem multe mărturii ale fraÅ£ilor noÅŸtri de acolo.
Vă voi oferi doar o mărturie, pentru a nu vă obosi, în legătură cu o mare binecuvântare pe care am avut-o acum câÅ£iva ani. Când au hotărât să repare racla Cuvioasei Parascheva, ducând-o de la IaÅŸi la Atena, au făcut o oprire în Nea Kallikratia. Dacă nu mă înÅŸel era după-amiază. ÃŽntre prânz ÅŸi seară. Racla a fost depusă în biserică. Doar racla, fără moaÅŸtele Cuvioasei. Mai întâi, senzaÅ£ia mea personală ÅŸi nu numai, a tuturor celor prezenÅ£i, era că înăuntru se aflau moaÅŸtele Sfintei. Eram cu toÅ£ii foarte emoÅ£ionaÅ£i, până la lacrimi. Alt lucru minunat, ÅŸi acesta aÅŸ dori să-l prezint dragostei voastre, este faptul că eu am telefonat doar la două persoane apropiate mie: eu sunt slujitor al Cuvioasei Parascheva ÅŸi o iubesc mult ÅŸi le-am spus să vină să i se închine. Am dat două telefoane. Vă aduc la cunoÅŸtinţă că biserica a rămas deschisă până la ora 12.00 noaptea. Este imposibil de zis câtă lume a trecut pe aici. Era o revărsare continuă de oameni, care nu fuseseră înÅŸtiinÅ£aÅ£i de nimeni ÅŸi nu ÅŸtiau nimic. Cu siguranţă i-a trimis Sfânta Parascheva. S-au perindat sute, să nu zic mii… Cred că au trecut peste o mie, până la miezul nopÅ£ii, fără să anunÅ£e cineva ceva. Nu se putea vorbi despre o aducere oficială a raclei Cuvioasei Parascheva. Doar dragostea părinÅ£ilor români a făcut ca să se oprească pentru puÅ£in aici, pentru ca noi să primim această binecuvântare, după care ei ÅŸi-au continuat drumul spre Atena. Până a doua zi, la amiază, când au plecat, a continuat să vină lume ÅŸi au trecut foarte, foarte mulÅ£i, fără să fie înÅŸtiinÅ£at nimeni. Cu toÅ£ii am simÅ£it o binecuvântare atât de mare, ca ÅŸi cum ne-ar fi vizitat Cuvioasa Parascheva încă fiind în viaţă. Nu cred că dacă ar fi fost aduse moaÅŸtele sale în raclă ne-am fi simÅ£it mai împliniÅ£i, mai plini de binecuvântarea Cuvioasei Parascheva.
Acum, în ajunul sărbătorii sale, urez ca Sfânta Parascheva să ne învrednicească să o serbăm ÅŸi să-i cinstim numele, să umple, ca întotdeauna, inimile noastre de bucurie ÅŸi mângâiere în grelele momente prin care trec poporul grec, poporul român ÅŸi, în general, popoarele ortodoxe.
Vă urez un hram binecuvântat. Cuvioasa să ne ocrotească pe toÅ£i!
æÌÈÜÜÜÜÜÜÜÉ ÑæÍíÜÜÜÜÜ(†)ÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ íæãíÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ æÌÈÜÜÜÜÜÜÜÉ ÑæÍíÜÜÜÜÜ(†)ÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ íæãíÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ æÌÈÜÜÜÜÜÜÜÉ ÑæÍíÜÜÜÜÜ(†)ÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ íæãíÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ
æÌÈÜÜÜÜÜÜÜÉ ÑæÍíÜÜÜÜÜ(†)ÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ íæãíÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ æÌÈÜÜÜÜÜÜÜÉ ÑæÍíÜÜÜÜÜ(†)ÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ íæãíÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ
æÌÈÜÜÜÜÜÜÜÉ ÑæÍíÜÜÜÜÜ(†)ÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ íæãíÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ æÌÈÜÜÜÜÜÜÜÉ ÑæÍíÜÜÜÜÜ(†)ÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ íæãíÜÜÜÜÜÜÜÜÜÉ